• Επιλέξτε Κατηγορία:
  • Όλα τα Νέα & οι Ανακοινώσεις
  • Δράσεις για COVID-19
  • Καθοδήγηση για COVID-19
  • Νέα-Ανακοινώσεις

Επιτυχόντες Υποτροφιών ΕΕΥΑ | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΟΥΣ 2020

Επιτυχόντες Υποτροφιών ΕΕΥΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΟΥΣ 2020
10 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ EURETINA 2020

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, όλες οι υποτροφίες του Πανελληνίου Συνεδρίου του 2020 για τους δέκα επιτυχόντες του Διαβάστε περισσότερα…

Επιτυχόντες Υποτροφιών ΕΕΥΑ | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΟΥΣ 2021

Επιτυχόντες Υποτροφιών ΕΕΥΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΟΥΣ 2021
ΚΛΗΡΩΣΗ 20 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2021

Σας ενημερώνουμε πως μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς, επελέγησαν οι 20 τυχεροί, Διαβάστε περισσότερα…

«ΒΛΕΠΩ ΟΣΑ ΑΓΑΠΩ» | Eκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ανακοινώνουμε την έναρξη εκστρατείας για την ενημέρωση του κοινού για την Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας, με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σπότ, ως κοινωνικό μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα…

Υποτροφίες 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των Ελλήνων συναδέλφων, αποφάσισε για το έτος 2021 να επιχορηγήσει την παρακολούθηση ελληνικών και ξένων σεμιναρίων και συνεδρίων για 20 οφθαλμιάτρους (ειδικευόμενους ή ειδικευμένους) που θα εγγραφούν για να παρακολουθήσουν το φετινό συνέδριο της εταιρείας.Διαβάστε περισσότερα…

Υποτροφiες ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 από την Εταιρεία Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς

Σχετικά με την προκήρυξη υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με αντικείμενο τον αμφιβληστροειδή (Surgical, Medical Retina), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μετά το τέλος της προθεσμίας που έθεσε η ΕΕΥΑ, και ελέγχοντας αναλυτικά τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που συμμετείχαν, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε έγκριση των αιτημάτων τους.

Οι υποψήφιοι που επελέγησαν, είναι με αλφαβητική σειρά :

ΔΙΑΦΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΜΑΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΡΑΠΑΝΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Η μηνιαία καταβολή, με ποσό 500,00 ευρώ/κατ’ άτομο, ξεκινά τον Ιανουάριο του 2021, και η πρώτη δόση θα αφορά εκτός του μήνα αυτού, και τυχόν αναδρομικά ποσά που θα προκύψουν για διάστημα μέσα στο 2020 που πιστοποιείται ότι ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα κάποιος δικαιούχος. Η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται ανά μήνα, και για ένα έτος, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει ανά τρίμηνο να υποβάλλουν στην ΕΕΥΑ, νέα βεβαίωση συνέχισης του μεταπτυχιακού τους προγράμματος.

Ιατρικός Βελονισμός και Ενέργειες ΕΥΕΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς ενημερώνει τα μέλη της πως έχει προβεί σε υποβολή επιστολών προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2020) με χαρακτήρα επείγοντος, για διερεύνηση ποινικών και άλλων ευθυνών, χώρου που βρίσκεται στην Αθήνα, στον οποίο διαφημίζεται η χρήση του βελονισμού ως μέθοδος για την αντιμετώπιση αρκετών οφθαλμολογικών παθήσεων. Μετά τις αρχικές ενέργειες του ΙΣΑ που αφορούσαν στον έλεγχο του τρόπου προβολής των υπηρεσιών, και του επιστημονικού υπεύθυνου του χώρου, ακολούθησε νέα επιστολή της ΕΕΥΑ, για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη συνέχεια, για την οποία αναμένεται η απάντηση του ΙΣΑ.

Εν όψει αυτής της αλληλογραφίας, και λόγω στενής παρακολούθησης του θέματος, παραθέτουμε πρόσφατη τοποθέτηση της Ελληνικής Εταιρείας Βελονισμού, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ενωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, που αποσαφηνίζει τα όρια χρήσης του βελονισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Webinars GVRS 2020 – Κύκλος Διαδικτυακών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του φετινού Κύκλου Διαδικτυακών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων – Webinars GVRS 2020.Διαβάστε περισσότερα…

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ιατρική Απεικόνιση στην Οφθαλμολογία»

Το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, που οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.). Αντικείμενο του ΠΜΣ «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ» είναι η μεταπτυχιακή διδασκαλία, έρευνα και πρακτική εκπαίδευση στην Ιατρική Απεικόνιση του Οπτικού Συστήματος.
Διαβάστε περισσότερα…

Υποτροφiες ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 από την Εταιρεία Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς, είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου της Εταιρείας, την προκήρυξη υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με αντικείμενο τον αμφιβληστροειδή (Surgical, Medical Retina).

Έχουν ανακοινωθεί 3 υποτροφίες σε οφθαλμιάτρους που θα γίνουν δεκτοί σε κέντρα του εξωτερικού, με μηνιαία καταβολή από την ΕΕΥΑ 500,00 € /άτομο, για ένα έτος.
Λόγω COVID-19 και πιθανών σχετικών καθυστερήσεων, το διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων παρατείνεται έως τις 31/12/2020.

Διαβάστε περισσότερα…

Νέα υπουργική απόφαση με ισχύ από 25.05.2020 για τακτικά χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία

Αγαπητά μέλη της Εταιρείας Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς σας ενημερώνουμε για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας σε επί μέρους προτάσεις της ΕΕΥΑ για επαναλειτουργία των απογευματινών ιατρείων των Νοσοκομείων και διεύρυνση της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων με τη συνημμένη απόφαση του Υφυπουργού Υγείας.Διαβάστε περισσότερα…