Υποτροφία Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025

Υποτροφία Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς, ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, για μεταπτυχιακές σπουδες στο εξωτερικό, με αντικείμενα το χειρουργικό αμφιβληστροειδή (surgical retina) και την ογκολογία (χοριοειδής-αμφιβληστροειδής).

Θα δοθεί 1 υποτροφία σε οφθαλμίατρο που θα γίνει δεκτός/ή σε κέντρο του εξωτερικού, με μηνιαία καταβολή από την ΕΕΥΑ 500,00 € /άτομο, για ένα έτος.

Προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων
31/10/2024

Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις:

  1. Να έχει ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος της ειδικότητας και να έχει αποκτηθεί τίτλος ειδικότητας αναγνωρισμένος από το Ελληνικό Κράτος.
  2.  Ο/Η υποψήφιος/α να έχει γίνει δεκτός/η σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ή εξειδίκευσης (fellowship), συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους.
  3. H έναρξη του προγράμματος να είναι στο χρονικό διάστημα από 01/03/2024 έως 01/03/2025. Οι αιτήσεις με παραπλήσιες ημερομηνίες έναρξης του μεταπτυχιακού προγράμματος / εξειδίκευσης, θα ληφθούν υπόψη εάν δεν υπάρχει ικανός αριθμός αιτήσεων εντός των ανωτέρω χρονικών ορίων.
  4. Θα πρέπει να αποσταλούν 2 επικυρωμένα αντίγραφα του πρωτότυπου τίτλου ειδικότητας, το βιογραφικού του / της υποψηφίου, καθώς και το γράμμα αποδοχής σε κέντρο του εξωτερικού με τα στοιχεία του Κέντρου, τον τίτλο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και την Ημερομηνία Έναρξης. Το τελευταίο θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών.
  5. Η αποστολή των φακέλων θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά στο email της Εταιρείας και μέσω courier στην ταχυδρομική διεύθυνση της εταιρείας με ώρα και ημερομηνία αποστολής το αργότερο έως τις 17.00, στις 31/10/2024.
  6. Οι υποψηφιότητες θα ελεγχθούν από το ΔΣ της Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς, συμπεριλαμβανομένου του τέως προέδρου, και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί εντός του επόμενου μήνα (Νοέμβριος 2024).
  7. Σε περίπτωση που δεχθεί η εταιρεία περισσότερες -των αναμενομένων- αιτήσεις, στην απόφαση θα συνεκτιμηθούν η προσφορά της θέσεως εργασίας -με αναφορά στις μηνιαίες αποδοχές που θα ενέχει- η οικογενειακή οικονομική κατάσταση και το βιογραφικό. Ενδέχεται κατ’ επέκταση, να ζητηθούν συμπληρωματικά έγγραφα που θα αποσαφηνίζουν τα παραπάνω.
  8. Για τον/την αποδέκτη της υποτροφίας, θα δοθεί το ποσό των 500 ευρώ ανά μήνα και για ένα έτος από την έναρξη του προγράμματος. Το ποσό θα καταβάλλεται σε λογαριασμό Ελληνικής Τράπεζας σε 4, τριμηνιαίες δόσεις. Θα επιβεβαιώνεται η συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον/τη συνάδελφο και πιθανώς, τον/την επιβλέποντα του προγράμματος στην έναρξη κάθε τριμήνου.