ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ “ΑΚΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ”

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού «Άκου το Σώμα Σου», που διοργανώνει η Novartis Hellas για την ενημέρωση ασθενών, που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και την οποία αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε ως ΕΕΥΑ. Η εκστρατεία αυτή έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για σωστό έλεγχο και παρακολούθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται ως εξής:

  • Ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν έχουν πραγματοποιήσει οφθαλμολογικές εξετάσεις τα τελευταία 2 χρόνια, ενημερώνονται από το φαρμακοποιό για την αναγκαιότητα αυτών των εξετάσεων.
  • Ο φαρμακοποιός παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τη νόσο, που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), με την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
  • Κατόπιν ο φαρμακοποιός τους δίνει πρόσκληση για μια και μοναδική δωρεάν απλή οφθαλμολογική εξέταση, που θα συμπεριλαμβάνει βυθοσκόπηση.
  • Επιπλέον τους δίδονται σε κλειστό φάκελο, ονόματα οφθαλμιάτρων από όλη την Ελλάδα, που θα μπορούν να επισκεφτούν και οι οποίοι έχουν προηγουμένως συναινέσει να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Η ΕΕΥΑ καλεί μέλη της και μη να συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και να παρέχουν μία δωρεάν απλή οφθαλμολογική εξέταση, που θα συμπεριλαμβάνει βυθοσκόπηση, συμβάλλοντας έτσι στον έγκαιρο και σωστό έλεγχο της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να κατεβάσετε τη σχετική φόρμα συγκατάθεσης από τον παρακάτω σύνδεσμο, να συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία και να μας το στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gvrs.gr είτε σκανάροντας τη βεβαίωση είτε βγάζοντας τη μια φωτογραφία.

Σας προτρέπουμε να υποστηρίξετε αυτή την εκστρατεία, που συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία δικτύων προστασίας ασθενών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και που αναδεικνύει τη σημαντική συνεισφορά του οφθαλμιάτρου, στο πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΥΑ,

Η Πρόεδρος
Ματίνα Καμπανάρου

Για το έντυπο συγκατάθεσης, πατήστε εδώ